Pilipalisaatio
 

Konsultin ja asiakkaan törmäys.

100 % indie-kuunnelma.

mikrofoni-hero-neil-godding-179009-unsplash-copy.jpg
 

Pilipalisaatio - podcast-kuunnelma konsultista ja sen asiakkaasta

Pilipalisaatio on 100 % indie-kuunnelma, joka irvailee konsulteille, asiakkaille sekä trendeille ja ilmiöille niiden ympärillä. Tarinassa maineikas ja trendien aallonharjalla surffaava konsultti kohtaa vanhanaikaisen asiakkaan ja siitä kipinöi ideoita, epäilyksiä, sattumuksia ja mahdollisesti joku projektikin. Ympärillä häärää tehokkaasti kaikenlaista designeria ja strategiaviheltäjää, jotka pöhinöivät ja heiluttelevat käsiään niin että! Liiketoiminta-bisneksiä ja post it -lappuja pukkaa vähän joka ilmansuunnasta ja ilma on sakeana konsulttijargonista ja autuaaksi tekevistä ilmiöistä ja työkaluista.

Kaikesta huolimatta Pilipalisaatio on kiltti satiiri, siinä ei osoitella sormella mitään yhtä tiettyä porukkaa vaan vedetään kölin alta tasapuolisesti kaikki osalliset. Aineksina tyypilliset konsultti-, työelämä- ja seminaarikliseet.

Pilipalisaation keskiössä ovat konsultti ja maailmanmuotoilija Stinde Koistinen, toimistotarviketukku Klemmarin toimitusjohtaja Seppo Tönttö sekä Klemmarin markkinointijohtaja Liisa Pörsä.

Kuunnelman tekemisestä voit lukea lisää blogista.

 
 

Päähenkilöt ja yritykset

Pilipalisaatiossa on vastakkain konsulttiyhtiö Flamingo JA sen asiakas, toimistotarviketukku Klemmari.

 
 
Flamingo-logo.png

Flamingo

Flamingo on Suomen johtava datavetoisten ja asiakaslähtöisten liiketoiminta-kriittisten palvelujen strategia-muotoilija-asiakasymmärrys-asiantuntija ja järjestelmätoimittaja-specialisti sekä psykologis-kulttuuris-teknologiakeskeinen transformaatio-asiantuntija ja future proof service design thinking creative agency.

Konsultti Stinde Koistisen edustama konsulttiyritys Flamingo on tämän päivän tähtiyritys. Palvelumuotoilua, dataa, kettärää, leania, arvontuottoa, frameworkkeja, tulikuumia powerpoint-dekkejä, päräyttäviä seminaaripuheita, lennokkaita sloganeita..., kyllä te tiedätte! Flamingo on kirkas tähti suomalaisen bisneksen taivaalla ja sen johtava konsultti Stinde Koistinen on kiitelty ja kiistelty stara alan skenessä.

 
Stinde-Koistinen-Flamingo.jpg

Stinde Koistinen

Konsultti, palvelumuotoilija, pöhinämuotoilija, maailmanmuotoilija ja ihan kaiken muotoilija…

Flamingon johtava konsultti Stinde tietää ja osaa kaiken kuten asianmukaisen konsultin kuuluukin. Takki lepattaa auki ja tietä riittää silloin kun Stinde konsultoi. Ääntä kohti ja sen yli. Stinden CV on täynnä alan kuumia toimistoja ja huippuprojekteja. Stinde Tietää Mistä Puhuu. Stinde osaa luetella unissaan, 3 promillen humalassa (9 double ipan + 3 GT:n jälkeen) ja yhdellä hengittämällä Flamingon arvolupauksen “Flamingo on Suomen johtava datavetoisten ja asiakaslähtöisten liiketoiminta-kriittisten palvelujen strategia-muotoilija-asiakasymmärrys-asiantuntija ja järjestelmätoimittaja-specialisti sekä psykologis-kulttuuris-teknologiakeskeinen transformaatio-asiantuntija ja future proof service design thinking creative agency.”

 

 
 
klemmari-logo-M.png

Klemmari Oy

Toimistotarviketukku Klemmari on perinteinen, vanhanaikainen ja umpikankea yritys, joka räpiköi 80-luvun bisnes-oppien ja modernin maailman ristiaallokossa. Klemmari luottaa sokeasti olemassa olevaan, koko ajan hupenevaan asiakaskuntaansa ja uskoo postimyyntikuvastojen ikuiseen voimaan. Klemmarissa pidetään paljon kokouksia ja erilaisia projektikomiteoita onkin pesiytynyt useita, pitkän, leveän ja paksun organisaatiohierarkian jokaiseen kerrokseen - ja välikerrokseen. Sillä varmistetaan että päätökset syntyvät aina pitkän harkinnan jälkeen, oikeiden ja tarpeeksi tärkeiden henkilöiden tekemänä. Tosin, päätösten tekeminen meinaa kestää “hieman” pitkään ja valitettavasti ne ovat usein umpisurkeita ja johtavat entistä tuulisempaan aallokkoon.

Klemmarin toimitusjohtaja on niinikään vanhan liiton mies Seppo Tönttö, joka käyttää Nokia Communicatoria ja haikailee postimyyntikuvastoja, fakseja ja muuta vanhaa hidasta maailmaa. Töntön oikea käsi on markkinointijohtaja Liisa Pörsä, joka nykyaikaisena ja osaavana markkinointi-ihmisenä yrittää puskea Klemmaria eteenpäin ja tasapainoilla Töntön “visioiden” ympärillä.

 

Klemmarin liikevaihto (milj. markkaa)

 
Seppo-Tontto-windows-98-copy.jpg

Seppo Tönttö

Toimitusjohtaja, Klemmari Oy
Seppo Tönttö pääsi tsägällä (sukulaissuhteilla) Klemmarin toimitusjohtajaksi 80-luvulla ja niillä opeilla Seppo edelleen Klemmaria johtaa. Kun Seppo tekee Pisnestä, faksi laulaa, postimyyntikuvastoa syntyy ja sikari palaa mahonkipöydän ääressä omassa pikku kulmahuoneessa.
Oi, olispa vielä markka-aika! Miten Seppo onnistuu luovimaan Klemmaria eteenpäin Nokia Communicatorilla ja Windows 98:lla kun ympäröivä maailma on ketterä, täynnä dataa, palvelumuotoilua ja muuta hölynpölyä?

 
Liisa-Pörsä-happy-web.jpg

Liisa Pörsä

Markkinointijohtaja, Klemmari Oy
Liisa on Klemmarissa Sepon vastavoima, järjen ääni. Liisa on pätevä, nuori, moderni ja eteenpäinkatsova ja haastaa koko ajan Sepon “visioita” - syystäkin. Liisa on kivi Sepon kengässä (Pomarfinn) osaamisen ja ylipäätään tässä ajassa elämisen vuoksi uhka Sepolle. Jonain päivänä Liisa voi johdattaa esimiehensä Sepon jopa someen! Vai voiko…?

2019

Palvelumuotoilu - uhka vai riski?

Seppo Tönttö
toimitusjohtaja, Klemmari Oy

 

 

2019

Incredible Business Canvas on seuraava iso juttu! (next big thing)

Stinde Koistinen
johtava konsultti, maailmanmuotoilija
Flamingo

 

 

2018

Seppo, sä voit valita: joko sä käytät dataa tai sitten data käyttää sua.

Liisa Pörsä
markkinointijohtaja, Klemmari Oy

 

 

2017

Porter ja Kotler - eiks ne o niinku kaljaa ja makkaraa?

Stinde Koistinen
johtava konsultti, maailmanmuotoilija
Flamingo